З нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці проведено нараду на підприємствах ТОВ «Укртелсервіс» та ТОВ НВП «Трайфл»

02 травня 2018

Фахівцями Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проведено спільну нараду з керівництвом підприємств та відповідальними посадовими особами ТОВ  «Укртелсервіс» та ТОВ НВП «Трайфл» з нагоди проведення Всесвітнього Дня охорони праці під девізом: «Захищене і здорове покоління».

Головний державний інспектор відділу нагляду на транспорті, у зв’язку та у хімічній промисловості Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Ігор Кірпічніков довів до відома присутніх інформацію про стан виробничого травматизму за 2017 рік на підприємствах Дніпропетровської області, України та у галузі в цілому.

Більш детально зупинився на причинах настання деяких нещасних випадків пов’язаних з виробництвом. Зазначив, що більшість нещасних випадків стаються через організаційні причини, а саме порушення трудової і виробничої дисципліни, порушення вимог технологічного процесу та інструкцій з охорони праці. Тож, він вкотре закликав посилити контроль за додержанням вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці з боку інженерно-технічних працівників в структурних підрозділах підприємства.

З метою запобігання нещасним випадкам на виробництві, фахівцями відділу було надано інформацію про заходи, що вживаються на інших підприємствах де мали місце резонансні події для недопущення подібного. Рекомендовано посилити контроль за додержанням правил безпеки при експлуатації автомобільних підйомників та інших вантажопідйомних механізмів, виконанням робіт в електроустановках та робіт на висоті.

По завершенні наради керівництву підприємств запропоновано посилити контроль за станом охорони праці на дільницях структурних підрозділів, а з метою профілактики випадків виробничого травматизму регулярно проводити всі рівні поточного контролю за станом охорони праці. Керівництву, на виконання Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 «Про День охорони праці», рекомендацій Міжнародної організації праці, листа Держпраці  від 02.04.2018 № 2524/3/4.4-ДП-18, листа начальника Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області від  03.04.2018 № 2755-16/04,  розробити, затвердити, довести до відома колективу заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці під девізом – «Захищене і здорове покоління» та забезпечити своєчасне виконання вищевказаних заходів. Структурним підрозділам  підприємства використовувати отриману інформацію в подальшій роботі, провести перевірку документації і внести необхідні корегування (при необхідності) у відповідності до змін норм законодавства України.

Фахівці Головного управління наголосили , що організації безпечних умов праці та запобіганню нещасним випадкам на підприємствах галузі сприяють: належний технічний стан транспорту та комплектація технічними засобами безпеки, проведення періодичних технічних оглядів автомобілів та чергових медичних обстежень водіїв, додержання правил дорожнього руху, режиму праці й відпочинку, вимог безпечного проведення робіт підвищеної небезпеки.