Фахівці Головного управління долучились до Дня охорони праці на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Piг»

02 травня 2018

Керівництво Криворізького гірничопромислового управління Головного Управління Держпраці у Дніпропетровській області та Криворізького експертно-технічного центру долучились до проведення урочистостей з нагоди Всесвітнього дня охорони праці на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Piг».

26 квітня впродовж дня у різних структурних підрозділах підприємства були заплановані та проведені заходи за участі, як працівників АрселорМіттал так і запрошених гостей. Це і огляди-конкурси на найкращий трудовий колектив з питань охорони праці та промислової безпеки, огляд-конкурс будівельних містечок та дільниць, лекції, учбові та цільові навчання з питань охорони праці, ділові ігри, демонстрації тематичних презентацій, тощо.

Зокрема, фахівці Держпраці прийняли участь у проведенні показового учбового тренування по відпрацюванню навичок взаємодії персоналу підприємства та аварійно-рятувальних служб (пожежна охорона, медична та газорятівна служби) по наданню першої домедичної допомоги потерпілим та тушінню пожежі при виникненні аварійної ситуації – загоряння задньої лівої колісної пари автосамоскиду «Catarpillar CAT-785C» .

Учасники заходу спостерігали за процесом виникнення пожежі, визволення та надання першої допомоги водієві автомобіля, виклик аварійних служб, прибуття і дії швидкої допомоги, прибуття пожежників та газорятівників, гасіння пожежі та процес ліквідації витоку палива з пошкодженого баку автосамоскиду.

Тренування проходили на промисловому майданчику кар’єру гірничого департаменти підприємства, тож по їх завершенню всі бажаючі мали нагоду ознайомитися з процесом ведення добувних робіт з оглядової площадки кар’єру.

Черговим заходом до якого долучились керівники двох установ Держпраці, стало відвідування стели «10 золотих правил виробничої безпеки», присвячену десяти основним законам безпечної поведінки на виробничій території підприємства та прийняли участь у вікторині на знання правил безпеки на виробництві.

Також фахівці Держпраці відвідали єдиний серед металургійних підприємств України Тренінг-центр з безпечного виконання робіт, який з 2012 року функціонує на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Piг». Особливістю цієї навчальної бази є те, що вона дає можливість отримання не лише теоретичних знань в галузі охорони праці, а й практичного відпрацювання навичок, що проводяться на полігоні, обладнаному спеціальними тренажерами: для навчання безпечній роботі на висоті, в замкнутому просторі, стенд для електромонтерів і кран мостового типу для вдосконалення навичок машиністів кранів.

Завершальним заходом стало урочисте покладанням квітів до меморіалу пам’яті загиблих на виробництві, який знаходиться в сквері «Охорони Праці і Здоров’я» даного підприємства.