Визначено переможців відбіркового регіонального туру конкурсу «Охорона праці очима дітей-2019»

15 березня 2019

На Дніпропетровщині завершився відбірковий регіональний тур VIІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей – 2019», який стартував з листопада минулого року.

Засідання журі відбулося 14 березня на базі Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, яке визначило дев’ять переможців за трьома віковими групами.

У Конкурсі прийняли участь художні твори які надійшли від талановитої молоді міста та області – учнів, вихованців, слухачів середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, училищ, позашкільних навчальних закладів віком від 6 до 18 років. До складу журі увійшли посадові особи Управління Держпраці у Дніпропетровській області, науково-технічного журналу «Технополіс», Придніпровського Експертно-технічного центру Держпраці, комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпровської обласної ради».

Нагадаємо, що Конкурс проводиться за підтримки Державної служби України з питань праці, територіальних органів Держпраці та інших підприємств, що належать до сфери управління Держпраці і проводиться з метою привернення уваги суспільства, зокрема дітей і молоді, до наявних проблем у сфері охорони праці та безпеки життя.

Журі відбіркового туру конкурсу визначало переможців відповідно до критеріїв оцінювання конкурсних робіт, які зазначені в Положенні про Конкурс:
– відповідність роботи тематиці конкурсу;
– актуальність теми;
– практичне значення;
– втілення творчої ідеї та задуму автора;
– оригінальність та оформлення;
– ступінь самостійності автора під час виконання роботи.

Конкурсні роботи мали бути виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, а саме безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті тощо.

Зокрема, оцінюючи творчі роботи, члени журі відзначили, що всі художні роботи, які надійшли від конкурсантів, мали індивідуальний характер.

У кожного малюнка була своя творча ідея, вибір сюжетів, в окремих – чітко проглядався художній рівень та техніка виконання, в інших –почуття гумору разом з творчою задумкою, а в деяких – відверта любов дитини та її турбота про своїх батьків та сім’ю.

Але головне, що об’єднувало всі малюнки – це старання дітей.

Отже, переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» стали:

Серед дітей молодшої вікової групи з 6 до 10 років:
•    І місце    – Слободяник Анна, 10 років, м. Кривий Ріг;
•    ІІ місце – Степура Софія, 8 років, м. Кривий Ріг;
•    ІІІ місце – Шпетна Марія, 9 років, м. Жовті Води.

Серед дітей віком від 11 до 14 років:
•    І місце    – Смушко Дарина, 13 років, м. Кривий Ріг;
•    ІІ місце – Геращенко Анастасія, 13 років, м. Кривий Ріг;
•    ІІІ місце – Сидорова Дар’я, 11 років, м. Павлоград.

Серед дітей віком від 15 до 18 років:
•    І місце  – Качалова Дар’я, 17 років, м. Дніпро;
•    ІІ місце – Бойко Оксана, 16 років, м. Дніпро;
•    ІІІ місце – Каширіна Марія, 15 років, м. Дніпро.

Відзначення переможців відбудеться в квітні в рамках проведення «Тижня охорони праці» з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні 28 квітня 2018 року.

Відповідно до Положення про конкурс, творчі роботи, які посіли I, II, III  місця у кожній віковій групі, будуть надіслані до редакції журналу «Охорона праці» для участі у фіналі конкурсу. Фінальний тур і оголошення переможців проводитимуться у березні-квітні 2019 року у місті Києві.