З металургійними підприємствами Криворіжжя обговорили стан готовності до роботи у весняно-літній період

11 березня 2019

Питання готовності підприємств металургійної галузі до роботи в весняно-літній період 2019 року обговорили на нараді Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.

До участі у роботі наради були запрошені керівники та провідні фахівці з охорони праці металургійних підприємств Криворізького регіону: ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ТОВ «ІНДУСТРІАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ», ТОВ «ПРОМТЕХНОСПЛАВ-КР», ПП «ВОСХОД» та ТОВ «Північтехремонт».

Головним питанням порядку денного наради стало дотримання підприємствами металургійної галузі вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, фахівців відділу нагляду у металургії, машинобудуванні, котлонагляді та за підйомними спорудами Криворізького гірничопромислового управління цікавили питання організації безпечного виконання робіт у весняно-літній період.

Тож у формі конструктивного діалогу учасники наради підіймали питання: забезпечення на підприємствах постійного контролю питного режиму, проведення ревізії трубопроводів питної води; виконання ремонтів та ревізій водяних завіс в’їзних воріт, трубопроводів поливальних систем, очищення приймачів зливової каналізації.

Говорили і про забезпечення постійного контролю за безпечною експлуатацією вентиляційного обладнання, про своєчасне виконання ремонтів вентиляторів обдування силових трансформаторів на підстанціях, систем кондиціювання повітря салонів автобусів і вахтових автомобілів, ревізій кранових кондиціонерів тощо.

На завершенні зустрічі фахівці гірничопромислового управління рекомендували керівникам підприємств проаналізувати якість виконання заходів, які спрямовані на безпеку життя і здоров’я робітників при виконанні робіт підвищеної небезпеки та обслуговуванні обладнання підвищеної небезпеки. В свою чергу, про хід виконання заходів по підготовці до весняно-літнього періоду повідомляти відділ нагляду у металургії, машинобудуванні, котлонагляді та за підйомними спорудами.