В Павлограді проведено ряд семінарів з питань змін у трудовому законодавстві

14 лютого 2017

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у м. Павлоград Ірина Чубенко-Салко прийняла участь у ряді семінарів з питань змін у трудовому законодавстві з 01 січня 2017 року, які проводились Виконавчим комітетом Павлоградської міської ради.

Семінари проводились для голів Об`єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Павлограда та для роботодавців – юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.

В ході семінарів були обговорені питання нововведень і змін у трудовому законодавстві, фінансовій відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю, використання праці без належного оформлення, а також у разі не допуску до перевірок інспекторів праці.

Ірина Володимирівна пояснила, що за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні накладатимуться штрафні санкції у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (9600 гривень).

Якщо працівник виконував роботи без оформлення трудового договору (контракту), або оформленбий на неповний робочий час, при цьому фактично виконував роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та заробітну плату (винагороду) отримував без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, розмір штрафної санкції складатиме 96 000 гривень за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

У разі недопущення до перевірки з вищевказаних питань, розмір штрафу складатиме 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (320000 гривень).

Всі охочі ставили питання, які їх хвилювали більше всього, та отримали вичерпні відповіді.