Для керівників навчальних закладів Дніпропетровщини проведено семінар з питань безпеки праці

14 лютого 2017

Заступник начальника відділу нагляду у агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері  – Анна Решетнікова провела семінар-навчання для керівникив навчальних закладів Дніпропетровщини.

Участь у заході прийняли Олександр Марусов – начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та представники Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Анна Решетнікова довела до відома присутніх інформацію про стан виробничого травматизму на підприємствах області. Зазначила, що останнім часом значно виріс виробничий травматизм у закладах соціально-культурної сфери, за минулий рік у галузі травмовано 129 працівники, серед них смертельно травмовано – 9 осіб. Найбільшої кількості травмованих налічують освіта – травмовано 32 особи та торгівля – 30 травмованих.

Серед причин, що призвели до смертельних наслідків: організаційні причини – сталося 4 випадки, технічні – 2 випадки, психофізіологічні – 3 випадки.

Я вам озвучила лише цифри, але за цими цифрами життя і здоров’я працівників – зазначила Анна Василівна, – і ви, як керівники, повинні вживати усіх необхідних заходів по недопущенню виробничого травматизму.

Доповідач звернула увагу присутніх на велику кількість випадків смерті з природних причин, знову ж таки, з працівниками соціально-культурної сфери, крім того, вік загиблих часто складає трохи більше 50 років.

Тому окрему увагу присутніх керівників було звернуто на необхідності проведення якісного медогляду працівників.

Також до відома присутніх доведено інформацію про деякі резонансні події у закладах галузі, як наприклад, пожежа у школі № 85 м. Дніпро. Наголошено на необхідності розробити заходи по недопущенню сторонніх осіб до школи у неробочій час.

По закінченні семінару, для керівників закладів освіти Дніпропетровщини була проведена перевірка знань з питань охорони праці.