Обов’язкове дотримання безпечних умов при виконанні робіт на висоті

13 лютого 2017

Протягом січня поточного року на підприємствах, установах та організаціях, піднаглядних Криворізькому гірничопромисловому управлінню Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, спостерігається збільшення кількості нещасних випадків, які сталися під час виконання робіт на висоті.

Зокрема, протягом зазначеного періоду сталося чотири нещасних випадки. Наразі, результати розслідувань і заходи по попередженню подібного знаходяться на контролі фахівців гірничопромислового управління.

З метою попередження виникнення нещасних випадків чи аварійних ситуацій під час виконання робіт на висоті та верхолазних робіт Криворізьке гірничопромислове управління попереджає про необхідність суворого дотримання всіх організаційних та технічних заходів, передбачених нормативно-правовими актами в даній сфері діяльності.

Передовсім, особливу увагу слід звернути на наявність, міцність і стійкість огороджень, риштувань, настилів, драбин тощо; застосовування технічно справних машин, механізмів і пристроїв; забезпечення необхідного освітлення на робочих місцях; забезпечення працівників необхідними засобами захисту та використання їх за призначенням; проведення цільових інструктажів.

Разом з тим, обов’язкове врахування метеорологічних умов та стану здоров’я працівників, які допускаються до виконання робіт на висоті.