В компанії «ДТЕК Дніпрообленерго» проведено День охорони праці

13 лютого 2017

Фахівці Головного управління Держпраці прийняли участь у проведені Дня охорони праці, в компанії ДТЕК «Дніпрообленерго». Захід складався з трьох етапів: 1-перевірка та випробування спорядження; 2-теоретична частина; 3-практичне навчання.

Для участі у обговорені заходів попередження виробничого  травматизму були запрошені фахівці Головного управління. Начальник відділу нагляду у будівництві, енергетиці, за об`єктами котлонагляду та підйомними спорудами Андрій Воловицький довів до відома присутніх інформацію про структуру Держпраці, які питання вона охоплює. Зазначив, що фахівці Держпраці ведуть наглядову діяльність з питань додержання законодавства з охорони праці та законодавства про працю.

Окремо він зупинився на питаннях попередження виробничого травматизму, зазначив, що найбільша кількість нещасних випадків стаються через організаційні причини, тобто людський фактор. Найчастіше на виробництві травмуються або молоді та не досвідчені працівники, або люди з великим досвідом та стажем роботи. Тож Андрій Іванович закликав присутніх берегти себе і своє здоров’я, дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Про роботу компанії ДТЕК Дніпрообленерго, її показники та ефективність та про те, як розвинена культура безпеки праці доповів Олексій Носов– директор з охорони праці підприємства.

Він розповів, що компанія ДТЕК дотримується високих стандартів промислової безпеки. Програми по формуванню культури безпеки праці є ключовим напрямком роботи всіх виробничих підприємств компанії.

 

Спеціально створені робочі групи аналізують і класифікують психологічні чинники порушень. Планується впровадити контроль за психофізіологічним станом працівників. Після цього співробітників навчать самостійно оцінювати ризики на робочому місці та наслідки, до яких можуть призвести необдумані дії.

Робота над підвищенням безпеки праці на виробництві, з одного боку, спрямована на безпеку співробітників, з іншого – на не допущення виникнення надзвичайної ситуації. І тут використовуються всі можливості від впровадження нових стандартів з техніки безпеки до заохочення за дотримання правил.

Пріоритетні напрямки інвестицій ДТЕК у галузі охорони праці та промислової безпеки залишаються незмінними:

•    створення безпечних умов праці;
•    забезпечення працівників ефективними засобами індивідуального захисту;
•    навчання та підвищення рівня знань персоналу про промислову безпеку;
•    медичне забезпечення персоналу;
•    забезпечення захисту працівників від небезпечних і шкідливих виробничих факторів;
•    приведення основних фондів у відповідність з вимогами нормативно-правових актів з охорони праці..

Подібні заходи за участю фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проводяться щомісяця у різних структурних підрозділах компанії, що є дієвим методом профілактики виробничого травматизму.