Триває проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на попередження виробничого травматизму в умовах дії воєнного стану.

13 травня 2022

Фахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на попередження виробничого травматизму в умовах дії воєнного стану. Так,12 травня відбулася робоча зустріч у ПАТ «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТКОМБІНАТ», під час якої були обговорені питання створення здорових і безпечних умов праці на робочих місцях підприємства в умовах воєнного стану. В цей час навіть незначні, на перший погляд, порушення при виконанні робіт підвищеної небезпеки можуть призвести до аварій або нещасних випадків.

Увага акцентувалася на проблемах, які можуть виникнути в разі аварійної ситуації заподіяної військовими діями. Для швидкого реагування в разі аварійної ситуації на підприємстві складено план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС). Метою ПЛАС є планування дій (взаємодії) персоналу підприємства, спецпідрозділів, населення, центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо локалізації і ліквідації аварій та пом′якшення їх наслідків. Перелік виробництв (цехів, відділень, виробничих дільниць) і окремих об′єктів, для яких розроблено ПЛАС, визначено і затверджено керівником підприємства. ПЛАС охоплює всі рівні розвитку аварії, які встановлені в процесі аналізу небезпек.

Під час зустрічі було переглянуто розроблений підприємством порядок планових та позапланових відключень засобів вимірювання, систем і засобів автоматизації, відмова яких може призвести до зупинення виробничого процесу з важкими економічними наслідками, блокування випуску продукції, шкідливого впливу на навколишнє середовище, а також до порушення вимог чинних нормативно-правових актів.

Також працівникам підприємства були проведені технічні консультації на робочих місцях, роз’яснені вимоги законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, які безпосередньо стосуються роботи підприємства.