Питання попередження виробничого травматизму, боротьби з «тіньовою» зайнятістю та активної превентивної роботи із суб’єктами господарювання обговорили на розширеній оперативній нараді Головного Управління

03 травня 2018

2 травня 2018 року відбулася розширена оперативна нарада Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області на якій обговорені результати роботи відомства з початку 2018 року та наголошено на основних  пріоритетних напрямках подальшої роботи.

«Попередження та виявлення фактів незадекларованої праці, легалізація трудових відносин, взаємодія з органами Державної фіскальної служби, Пенсійним фондом та активна інформаційно – роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання задля уникнення порушень з питань трудового законодавства та охорони праці» – на цьому акцентував увагу перший заступник начальника Головного управління Владислав Катченко.

За інформацією Управління з питань праці за 4 попередні місяці розглянуто більш ніж 900 звернень, які надійшли до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області. Здійснено 306 перевірок суб’єктів господарювання та виявлено 103 неоформлених працівника, з яких 28 осіб працювали без укладання трудового договору та 75 осіб на підставі цивільно-правових договорів, що мали ознаки трудових.

На нараді обговорені заходи щодо боротьби з тіньовою зайнятістю, попередження виробничого травматизму, питання щодо безпеки праці, своєчасному та якісному проведенні спеціальних розслідувань нещасних випадків на виробництві.

Крім того, увагу звернули на якість проведення інспекційних відвідувань, адже  компетентність та професіоналізм інспекторів праці повинен бути на належному рівні, бо пріоритетним напрямком роботи інспектора залишається надання допомоги роботодавцям в виді роз’яснення, консультування, тим самим стимулюючи працювати законно, не порушуючи законодавства про працю.

Окремо увагу акцентували на важливості попередження проявів корупції. Обговорено питання організації роботи інспекторського складу по здійсненню заходів щодо запобігання та виявлення корупції.

З нагоди відзначення 28 квітня Всесвітнього Дня охорони праці, фахівці Управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки нагороджені почесними грамотами за значний внесок у проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо діяльності Держпраці та плідну співпрацю з редакцією журналу «Технополіс», які вручив виконуючий обов’язки головного редактора Всеукраїнського науково-технічного журналу «Технополіс» Анатолій Кожушко.