Нарада за участі фахівців Головного управління та керівників служб охорони праці металургійних і машинобудівних підприємств Дніпропетровської області

03 травня 2018

Минулого тижня, а саме 27 квітня, на передодні відзначення Всесвітнього Дня охорони праці, фахівці відділу нагляду в металургії та машинобудуванні Управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки провели нараду з керівниками та відповідальними особами служб охорони праці металургійних і машинобудівних підприємств Дніпропетровської області.

Зустріч відбулася на базі одного з потужних підприємств Дніпра – Інтерпайп Сталь. Місце зустрічі вибрано не випадково, адже, металургія є однією з базових галузей економіки України. Зокрема, сталеплавильний комплекс Інтерпайп Сталь, входить до групи підприємств Інтерпайп, що спеціалізуються на виробництві труб і коліс для залізничного транспорту.

Крім того, зустріч фахівців була  приурочена до Дня охорони праці, девіз якого у 2018 році «Захищене і здорове покоління». Фактично, Інтерпайп Сталь – це сучасний і динамічний комплекс, куди йдуть працювати фахівці з профільною освітою і в основному, середній вік співробітників заводу 31 рік, а це трудовий потенціал країни.

Начальник відділу нагляду в металургії та машинобудуванні Ольга Бондаренко розповіла присутнім про стан виробничого травматизму за І квартал 2018 року на піднаглядових підприємствах металургії і машинобудування та заходи щодо удосконалення організації профілактичної роботи, особливості виконання робіт підвищеної небезпеки і покращення стану промислової безпеки та охорони праці та попередження виробничого травматизму.

Та додала: «тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи».

Крім того, обговорені питання щодо проведених заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці під девізом «Захищене і здорове покоління». Адже , в Україні працює майже кожен третій віком від 15 до 24 років, а тому, правове поле та умови виробництва повинні розвиватися насамперед з урахуванням інтересів молоді, забезпечуючи захист від небезпек і збереження здоров’я майбутнього трудового потенціалу країни.

Загалом наголошено, що кожен працівник має право на здорові та безпечні умови праці, які повинен забезпечити роботодавець, дотримуючись законодавства про охорону праці.