Питання оснащення блокувальними пристроями та засобами сигналізації потенційно-небезпечних місць на підприємствах металургійної галузі розгядались фахівцями Криворіжжя

10 жовтня 2018

Про посилення контролю щодо організації додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час оснащення блокувальними пристроями та засобами сигналізації потенційно-небезпечних місць на підприємствах металургійної галузі, йшлся під час робочої зустрічі фахівців Держпраці з провідними фахівцями охорони праці підприємств галузі.

Дану зустріч організовано та проведено фахівцями відділу нагляду у металургії, котлонагляді та за підйомними спорудами Криворізького гірничопромислового управлінні Головного Управління Держпраці у Дніпропетровській області, як превентивний захід, спрямований на підвищення рівня охорони праці та промислової безпеки на підприємствах.

Перш за все йшлося про обов’язкове забезпечення та контроль справного стану блокувальних пристроїв і засобів сигналізації на всіх потенційно-небезпечних місцях (конвеєри, стани, ворота, крани та інше) виробнцтва.

Зокрема підіймались питання, щодо забезпечення: справності та наявність блокувальних пристроїв на технологічному обладнанні; встановлення меж дозволеної зони перенесення вантажів кранами; обладнання світовою та звуковою сигналізацією воріт та отворів для в’їзду в будівлі транспортних засобів; обладнання воріт виробничих приміщень пристроями, що виключають їх самовільне закриття або відкриття; достатнє звучання звукових сигналів; якість кольорових (візуальних, знакових) засобів передачі інформації.

Зосередились на своєчасному проходженні навчання та перевірки знань технічного персоналу, який обслуговує та експлуатує конвеєрний транспорт, крани, стани тощо. Говорячи про фаховий рівень працівників, державні інспектори порадили посилити контроль за бригадами, які виконують ремонтні роботи обладнання, адже здебільшого це працівники підрядних організацій, які інколи зволікають якісним підбором персоналу.

На завершені зустрічі фахівці Держпраці наголосили на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки і вжити невідкладних заходів по усуненню порушень, які мають місце на підприємствах. За необхідності методично-консультативної підтримки звертатися до спеціалістів Держпраці.