У Кривому Розі тренувальні навчання в разі виникнення аварійних ситуацій проходили за участі фахівців Держпраці

12 жовтня 2018

За участі фахівців Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області на базі комунального підприємства «Кривбасводоканал» проведено тренувальні навчання персоналу діям та заходам захисту в разі виникнення аварійних ситуацій на складі хлору.

Начальник відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки Валентин Озерян разом з головним державним інспектором цього ж відділу Іриною Горлач прийняли участь у навчальних тренуваннях щодо  ситуації з  розгерметизації системи наливу хлору на танку.

Учбовими діями було передбачено відпрацювати у працівників складу хлору навиків з локалізації аварійної ситуації. Так, особлива увага учасників заходу була зосереджена на діях працівників робочої зміни по ліквідації та локалізації аварійної ситуації з обов’язковим застосуванням засобів індивідуального захисту органів дихання.

Резюмуючи проведені тренування Валентин Озерян зазначив, що подібні навчання та тренування на цьому об’єкті мають проводитися постійно згідно графіку. Саме завдяки подібним заходам відпрацьовуються порядок залучення сил і засобів, взаємодія та злагодженість дій, а також перевірка стану готовності особового складу до виконання дій за призначенням в аварійних ситуаціях. Разом з тим нагадав про обов’язкове дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, які використовують хлор з метою попередження виникнення аварійних ситуацій та збереження життя і здоров’я людей.