Про запобігання проявам корупції серед працівників структурних підрозділів говорили з фахівцями Держпраці Кривого Рогу

09 жовтня 2018

З метою реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції в структурних підрозділах головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, для фахівців Криворізького гірничопромислового управління та відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні проведено організаційно-практичний захід.

Керуючись Законом України «Про запобігання корупції» №1700-18 головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Олександр Бутильський у формі семінару надав його учасникам професійні рекомендації, щодо запобігання корупційних правопорушень. Головний акцент заходу було поставлено на основних правових та організаційних засадах функціонування системи запобігання корупції в країні та Держпраці зокрема.

Олександр Бутильський детально зупинився та надав методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Підіймав питання про обмеження щодо отримання державними службовцями подарунків, де на прикладах роз’яснив саме визначення терміну подарунок та випадки їх отримання, передбачені частиною першою 23 статті даного Закону.

Окремо О.Бутильський зупинився на нюансах заповнення електронної декларації. Увагу учасників семінару було зосереджено на найчастіше допустимих помилках у декларантів та на що в першу чергу звертати увагу при її заповнені.

Резюмуючи проведений семінар, заступник начальника Криворізького гірничопромислового управління Костянтин Корольов, зосередив увагу присутніх на підвищенні особистої правової освіти та формуванні нетерпимого ставлення до корупційних проявів.

Всі бажаючі учасники семінару мали можливість отримати вичерпні відповіді на питання, які поставали впродовж обговорення зазначених тем.