Обізнана молодь – компетентна громадськість

20 березня 2019

З метою проведення правопросвітницьких заходів направлених на підвищення рівня культури правової обізнаності учнівської молоді Кривого Рогу, фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні зустрілися зі студентами-випускниками Криворізького центру професійної освіти металургії та машинобудування.

Актуальність проведення даного заходу зумовлена тим, що після отримання освіти випускники недостатньо володіють своїми правами та обов’язками при працевлаштуванні, зокрема на своє перше робоче місце. Тож,  учням достеменно роз’яснили практичне застосування законів про працю: чому важливо мати легальні трудові відносини, особливості/відмінності при трудових та цивільних відносинах; що таке «випробувальний термін», «стажування» та «допуск до самостійної роботи»; права неповнолітніх при працевлаштуванні; сам порядок оформлення при працевлаштуванні; право на відпустки та інше. Торкнулись і законів працевлаштування в країнах Євросоюзу.

Разом з тим, інспектори паці познайомили молодь з системою та основними напрямками діяльності Держпраці в цілому та закликали бути активними у формуванні власної правової обізнаності.

Усі бажаючі отримали вичерпні і змістовні відповіді на свої питання.