«НІ» зарплаті у конверті – «ТАК» легальному працевлаштуванню та забезпеченому майбутньому»: фахівці Управління з питань праці в присутності журналістів здійснили інспекційні відвідування роботодавців міста Дніпро (ВІДЕО)

14 серпня 2018

На постійному контролі  у фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області залишається питання щодо здійснення контролю за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про працю, зокрема в частині належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

На сьогоднішній день проблема легалізації заробітної плати є достатньо серйозною і її вирішення є одним із першочергових завдань Головного упраління Держпраці у Дніпропетровській області.

За останні пів року фахівці Управління з питань праці під час інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання різних сфер діяльності, зокрема закладів харчування, торгівлі, надання послуг –  виявили грубе порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин стосовно 200 працівників.

Так, під час чергового інспекійного відвідування суб’єкта господарювання, що здійснює свою діяльність у сфері торгівлі м. Дніпро, виявлено використання праці неоформлених відповідно до трудового законодавства працівників.

Кожен роботодавець повинен усвідомлювати, що «тіньова» зайнятість має ряд негативних наслідків: в першу чергу – це є значна сума штрафу за неоформлених відповідно до чинного законодавства працівників (111690 грн за кожного неоформленого працівника), крім того, це є  негативна репутація самого роботодавця.

Фахівці Головного управління наголошують, що тільки офіційне працевлаштування забезпечує працівникові гідні умови праці, достойну заробітну плату та належне пенсійне забезпечення у майбутньому.