Інформаційні візити фахівців Управління з питань праці: роботодавців торгівельної сфери Васильківського району поінформовано про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю

13 серпня 2018

Продовжують здійснювати заходи  державного контролю за додержанням законодавства про працю та проводити роз’яснювальну роботу  фахівці Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області з роботодавцями та працівниками різних сфер діяльності, в тому числі торгівельної сфери.

Наразі, у Васильківському районі Дніпропетровської області здійснено ряд інформаційних візитів суб’єктів господарювання торгівельної сфери задля інформування роботодавців та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, у тому числі щодо належного оформлення трудових відносин.

Під час відвідувань фахівці звертали особливу увагу на те, що саме офіційне оформлення трудових відносин є, в першу чергу, гарантією захисту з боку держави, адже, для працівника «тіньова» зайнятість – це факт відсутності соціальних і матеріальних гарантій в майбутньому, а для роботодавця це є значна сума штрафу за неоформлених відповідно до чинного законодавства працівників, крім того, це є його негативна репутація.

Як у роботодавців так і у працівників виникали ряд питань, на які спеціалісти Головного управління надавали роз’яснення, тим самим інформуючи роботодавців про необхідність дотримання законодавства про працю, в тому числі у частині дотримання строків виплати заробітної плати та мінімальних державних гарантій в оплаті праці та належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Зокрема, більшість працюючих цікавились, який зміст мають поняття «мінімальні державні гарантії – соціальні, економічні, трудові» і що до них відноситься. В контексті роз’яснень цих питань, спеціалісти рекомендували працівникам, у разі порушення їх трудових прав, обов’язково звертатися до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Роботодавцям нагадали, що відповідно до пункту 33 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 295 від 26.04.2017 передбачено, що інспектор праці самостійно приймає рішення про необхідність відвідування роботодавця з метою інформування його та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, моніторингу стану його дотримання, у тому числі щодо оформлення трудових відносин.

Тому, подібні візити будуть здійснюватися і в подальшому , але головна їх мета – це попередити порушення трудового законодавства шляхом проведення роз’яснювальної роботи.