На Криворіжжі ведеться підготовча робота до розглядів Планів розвитку гірничих робіт на 2019 рік

19 жовтня 2018

Напередодні розгляду Планів розвитку гірничих робіт у кар’єрах та шахтах гірничодобувних підприємств на 2019 рік, виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Катченко зустрівся з провідними фахівцями підприємств гірничорудної та нерудної галузей підконтрольних управлінню.

Дана зустріч проходила в координаційному та настановному форматі і мала на меті розставити пріоритети серед питань, які будуть підійматися в процесі захисту програм підприємствами.

Передовсім – дотримання підприємствами проектних показників без відступів від технологічних норм, у відповідності з нормативно-законодавчою базою України. Нагадали про наявність дозвільних документів, затверджених графічних матеріалів та належним чином оформлених пояснювальних записок з усіма виробничими показниками.

Серед питань на які повинні бути готовими відповісти фахівці від підприємств, це:
•    ремонти та обстеження обладнання підвищеної небезпеки;
•    ведення вибухових робіт;
•    експлуатація хвостосховищ, водозабірних та гідротехнічних споруд;
•    стан стійкості укосів відвалів і бортів кар’єрів;
•    стан стволів шахт, підйомних машин, вентиляційних установок, тощо.

Зважаючи на те, що на час розгляду Планів більшість підприємств пройдуть планові перевірки стану охорони праці та промислової безпеки, перед учасниками заходу поставлено завдання в ході захисту відзвітуватися про виконану роботу по усуненню порушень, які зазначені за результатами перевірок.

Разом з тим, вирішувались і організаційні питання щодо самого процесу ходу захисту Програм.

Користуючись нагодою Владислав Катченко звернув увагу присутніх на стан виробного травматизму по області та поставив перед керівництвом підприємств завдання вжити невідкладних заходів щодо посилення роботи керівників структурних підрозділів в частині створення безпечних умов праці на підпорядкованих ними виробничих об’єктах, а головне контролювати виконання впроваджених заходів.

Довідково
Відповідно до затвердженого графіку розгляд Планів розвитку гірничих робіт у кар’єрах та шахтах гірничодобувних підприємств на 2019 рік розпочнеться 30 жовтня і триватиме до кінця грудня поточного року. Захист проходитиме на базі Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.