На Дніпропетровщині тривають інформаційно-роз’яснювальні заходи в рамках реалізації кампанії «Виходь на світло»

15 вересня 2022

З метою підтримки суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану та в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю у Павлоградському регіоні Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області продовжують інформувати підприємців та працівників Павлоградського регіону про переваги офіційного працевлаштування та наголошують на те що працівник вважається офіційно працевлаштований, якщо роботодавець дотримується наступних умов:

  • укладення трудового договору;
  • офіційне повідомлення про працевлаштування до державної податкової служби;
  • офіційна і в повному розмірі виплата заробітної плати;
  • сплата єдиного соціального внеску.

Так, фахівці відділу в рамках виконання доручення Державної служби України з питань праці  провели зустріч у форматі інформаційно-роз’яснювальної роботи з працівниками ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ»

Інспекторами було наголошено, що офіційне працевлаштування гарантує захист трудових прав та соціальні гарантії, надає  гідні умови праці, які  передбачені чинним законодавством про працю. Одночасно з тим пояснили, що саме задекларована праця підтримує економіку України.

Такаж 12.09.2022 проведено інформаційно-роз’яснювальні заходив в 8 закладах побутового обслуговування населення. Роботодавцям та працівникам докладно роз’яснені  ризики незадекларованої праці та наслідки неналежного оформлення трудових відносин. Інспекторами праці наголошено на особливостях  трудового законодавства під час воєнного стану, зокрема щодо організації документообігу при працевлаштуванні. Окремо наголошено на обов’язковому проходженні працівниками медичних оглядів.

Фахівцями на зустрічі надано відповіді на актуальні питання щодо змін у законодавстві про працю в умовах воєнного стану. Також було акцентовано увагу  на можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання, які розміщені на сайті Держпраці на інформаційному порталі  https://pratsia.in.ua

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

Або на офіційному каналі в Telegram  https://t.me/dneprviddil 

Прес-служба Головного управління