І Н Ф О Р М А Ц І Я щодо проведення превентивних заходів на підприємствах, які використовують водний транспорт у вересні 2022 року

15 вересня 2022

Фахівцями відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку Управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки проведена інформаційно-роз’яснювальна робота та нарада з метою запобігання випадкам травмування на підприємстві, яке використовує водний транспорт, під час воєнного стану.

Під час заходу було обговорено: організацію управління з охорони праці, необхідність внесення в посадові інструкції та інструкції з охорони праці за професіями та видами робіт додаткових заходів з урахуванням виконання робіт в умовах воєнного стану, шляхи евакуації і дії працівників при отриманні сигналів «повітряна тривога». До посадових осіб суб’єкту господарювання доведено про необхідність розосередження суден на території плавбази підприємства, дотримання вимог із забезпечення безпеки праці, які передбачені чинною технологічною документацією. Також з метою інформування вимог проекту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці» посадовим особам доведено про проведення в Україні інформаційної компанії «Виходь на світло». Спільно з посадовими особами підприємства обговорено необхідність дотримання вимог рекомендацій Держпраці роботодавцям при виконанні робіт підвищеної небезпеки працівниками підприємства при експлуатації вантажопідіймальних машин, механізмів, устаткування в умовах воєнних (бойових) дій.

Посадовим особам підприємства також були надані технічні консультації щодо безпечного проведення робіт по ремонту річкового транспорту.

Більше інформації шукайте за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

https://pratsia.in.ua/

Або на офіційному каналі в Telegram  https://t.me/dneprviddil 

Прес-служба Головного управління