На Дніпропетровщині посилено інформаційну роботу щодо протидії торгівлі людьми

22 вересня 2022

З початком повномасштабної війни в Україні відчутно побільшала категорія людей найбільш вразливих до потрапляння у трудове рабство – це особи, що виїжджають в пошуках роботи за кордон, а також  внутрішньо переміщені особи. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми, як в своїх країнах, так і за кордоном. Вразливість такої категорії людей обумовлена незнанням загальних законодавчо-правових норм працевлаштування та ризиків, які можуть спіткати під час пошуку роботи. Враховуючи негативну тенденцію сьогодення, фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області сумісно з Департаментом міграційної поліції відвідали найбільший центр переселенців області та провели  роз’яснювальну  роботу серед найбільш вразливої категорії населення.

Під час спілкування профілактично-інформаційних заходів фахівці роз’яснили присутнім як розпізнати та уникнути примусової праці і не стати жертвою торгівлі людьми – https://pratsia.in.ua/forced_labour.php . Окремо наголосили на перевагах офіційного оформлення трудових відносин особливо в умовах воєнного стану.

Додатково посадові особи розповсюджували інформаційно-просвітницькі матеріали кампанії  та пропонували користуватись усіма можливостями офіційного сайту Держпраці https://dsp.gov.ua/   та інформаційного порталу – http://www.pratsia.in.ua

Зверніть увагу!  Відповідно до ст. 1 Закону України «Про протидію торгівлі людьми» торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.