Екскурсія студентів на завод Інтерпайп Сталь – де поєднані інноваційні сталеплавильні технології, сучасний підхід до виробничої культури та розвитку молодих спеціалістів

25 квітня 2018

З нагоди відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці під девізом «Захищене і здорове покоління» та з метою підтримки інтересів молодого покоління працівників та популяризації культури безпеки і гігієни праці, забезпечення захисту від небезпек і збереження здоров’я майбутнього трудового потенціалу країни для студентської молоді організована екскурсія на одне з потужних підприємств Дніпра – Інтерпайп Сталь.

Металургія є однією з базових галузей економіки України. Промислова компанія Інтерпайп спеціалізується на виробництві високотехнологічних продуктів для нафтогазової індустрії, машинобудування, будівництва, залізничної галузі.

Сталеплавильний комплекс “Інтерпайп Сталь”, входить до групи підприємств “Інтерпайп”, що спеціалізуються на виробництві труб і коліс для залізничного транспорту. Фактично – це сучасний і динамічний комплекс, куди хочуть прийти фахівці з профільною освітою, які готові будувати металургію нового покоління. Середній вік співробітників заводу 31 рік  – це трудовий потенціал країни. Близько 76 відсотків працівників Інтерпайп Сталь має вищу освіту, більше половини співробітників пройшли додаткове навчання за кордоном.

Одне з головних пріоритетів «гіганту» – це впровадженням сучасної системи управління. Проект «виробництво світового класу», що діє на Інтерпайп Сталі, передбачає поетапну реалізацію кращих світових підходів, націлених на підвищення ефективності і продуктивності, а базовими практиками проекту є мотивація персоналу, розподіл ролей і відповідальності, формування ефективних команд, безперервне вдосконалення, безпека та навколишнє середовище.

Студенти, які в майбутньому планують реалізувати свої знання в сфері металургії та роботами підвищеної небезпеки мали можливість на власні очі побачити сучасне обладнання, “зелені” технології, які дозволяють значно скоротити енерговитрати та цікаві арт-об’єкти, такі, як штучне Сонце – Дніпропетровський схід, “Твій тунель часу”, “Твій вогненний візерунок”, “Твій міст роздумів,” Матеріал – це рух”.

Крім того, серед об’єктів підприємства: унікальна замкнута система водопостачання без скиду стоків у водойми, сучасна система газоочистки, дугова піч з шумоізоляцією для захисту працівників заводу і жителів прилеглих районів міста.

Головна мета керівництва заводу є реалізація кращих світових підходів – це зробити з молодих фахівців справжніх металургів тому, з цією метою, було започатковано програму навчання «Steel flow», де за час навчання учні отримують знання, знайомляться зі стандартами виробництва і працюють на новому обладнанні.

Як зазначили фахівці Головного управління Держпраці у Дніпрпетровській області «тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи».