З метою попередження травматизму на підприємствах Дніпропетровської області триває інформаційно-роз’яснювальна робота

17 серпня 2022

Фахівцями відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг за участю представників Жовтоводського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, відділу комунальної власності управління стратегічного планування та комунальної власності Дніпропетровської обласної ради проведено превентивний захід в КП «Жовтоводський водоканал» ДОР».

КП «Жовтоводський водоканал» ДОР» створено 1 вересня 1995 року. Основним напрямами діяльності підприємства є виробництво питної води шляхом її підйому з поверхневих та підземних джерел з подальшим її очищенням та транспортуванням водогонами та водопровідними мережами населених пунктів, а також забезпечення збору та транспортування стічних вод по колекторах і каналізаційних мережах з подальшим очищенням їх на очисних спорудах.

Під час проведення превентивного заходу, фахівцями Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області були надані роз’яснення щодо створення безпечних і безаварійних умов праці при виробництві питної води, очищенні води на очисних спорудах у тому числі в умовах воєнних (бойових) дій. Також обговорювали питання, які стосуються попередження виробничого травматизму та дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, особливості трудових відносин в період воєнного стану та інше.

Наприкінці зустрічі учасників заходу поінформовано про створення Держпраці Telegram чат-боту (https://t.me/ask_sls_botта) та інформаційного порталу (https://pratsia.in.ua), де можна оперативно отримати відповіді на питання щодо організації трудових відносин, безпеки праці, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.