З метою налагодження співпраці та роз’яснення змін до деяких законодавчих актів у Кривому Розі та Нікополі проведені наради з представниками органів місцевого самоврядування

14 травня 2021

Під головуванням першого заступника начальника Головного Управління Держпраці у Дніпропетровській області Ігора Осадчого 12 та 13 травня в містах Кривому Розі та Нікополі Дніпропетровської області відбулися наради, на які були запрошені представники органів місцевого самоврядування.

Основною метою заходу було донести до присутніх важливість співпраці між органами місцевого самоврядування та представниками Держпраці за основними напрямками діяльності, особливо з питань зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати.

Присутнім роз’яснені деякі зміни в законодавстві, а саме: зміни до Закону України № 877 «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», деякі зміни до Закону України № 51 «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно яких органи місцевого самоврядування можуть ініціювати проведення перевірок.

Зустріч відбулася у форматі конструктивного діалогу. З великим зацікавленням слухали роз’яснення спікера присутні, після чого задавали уточнюючі питання та висловлювали свої думки з даної теми.