Триває «Місячник безпечного використання газу в побуті»

03 лютого 2017

В рамках проведення «Місячника безпечного використання газу в побуті» запровадженого Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області з 23 січня 2017 року, у Криворізькому гірничопромисловому управлінні ГУ Держпраці  у Дніпропетровській області проведено семінар-нараду, де розглянуто питання безпечної експлуатації систем газопостачання, димових та вентиляційних каналів.

Фахівці Держпраці ініціювали проведення даного семінару для провідних спеціалістів газорозподільних підприємств та спеціалізованих підприємств, що виконують роботи по перевірці та чищенню димових та вентиляційних каналів через збільшення випадків травматизму пов’язаного з використанням газу у побуті, які почастішали у регіоні з початком опалювального сезону.

Зокрема, починаючи з жовтня минулого 2016 року і враховуючи січень поточного 2017 року у Криворізькому регіоні сталося п’ять аварійних ситуацій/випадків травмування під час яких постраждало 12 осіб, п’ять з яких зі смертельним наслідком.

Саме на аналізі обставин та причин виникнення зазначених нещасних випадків детально зупинились фахівці гірничопромислового управління з метою подальшого врахування отриманої інформації у своїй роботі для попередження подібного.

Окремо, досить конструктивно, обговорювались питання своєчасного та якісного виконання обсягу робіт при проведені планового технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання та робіт по обстеженню, чищенню та ремонту димових та вентиляційних каналів. Суттєвим для обговорення виявилось питання відключення споживачів від газопостачання при ймовірній загрозі виникнення аварійної ситуації.

Зважаючи на результатии технічних розслідувань обставин та причин виникнення нещасних випадків, фахівцями Криворізького гірничопромислового управління запропоновано ряд заходів для запобігання подібним аваріям зі встановленими строками їх виконання. Разом з тим, всім присутнім нагадали, що поки триває «Місячник», слід посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Залучити до роботи з даного напрямку органи місцевого самоврядування, заклади освіти, власників житлових будинків, керівників ОСББ та інше. Зазначено, що газорозподільчими підприємствами регіону посилена інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо безпечного використання газу в побуті. За сприянням гірничопромислового управління у маршрутних таксі міста Кривого Рогу транслюється відеоролик з правилами використання природного газу.