РЕАЛЬНІ ІСТОРІЇ «Як інспектор допоміг колишній працівниці підприємства, отримати розрахункові кошти при звільненні»

05 серпня 2022

До Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області 13.07.2022 надійшло звернення від працівниці підприємства про розірвання трудових відносин із роботодавцем за власним бажанням, яка працювала на посаді техніка-технолога зі зберігання та переробки зерна лабораторії портового елеватора дирекції з управління портами Центрального регіону в м. Дніпрі. Однак при звільнені працівниці не виплатили належних розрахункових коштів.

З метою розгляду звернення інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області надіслала запит до підприємства, де працювала працівниця та провела інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо додержання законодавства про працю в частині проведення остаточного розрахунку при звільненні.

Завдяки оперативному реагуванню на скаргу інспектором та надання корисних порад суб’єкту господарювання на упередження порушень з питань дотримання законодавства про працю, підприємством виплачено заборговані кошти працівниці.