Питання проведення медичних оглядів працівників та надання першої домедичної допомоги потерпілим на виробництві обговорили на зустрічі з представниками профспілок та служб охорони праці підприємств

27 квітня 2018

В рамках проведення Дня охорони праці, який визначається під девізом «Захищене і здорове покоління», обласним об’єднанням профспілок 26 квітня 2018 року проведено нараду для представників профспілок та служб охорони праці підприємств, установ і організацій.

Даний захід було організовано з метою обговорення питань проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного медичного огляду осіб віком до 21 року, а також, надання першої домедичної допомоги потерпілим на виробництві.

Фахівці відділу з питань гігієни праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області взяли участь у проведені наради. У своєму виступі начальник відділу з питань гігієни праці Олена Біла зазначила, що  збереження здоров’я молодого покоління у майбутньому позитивно впливатиме на розвиток національної економіки, призведе до зменшення  витрат, які несе держава через виробничі травми та професійні захворювання молоді. З метою попередження виникнення проблемних питань, які виникають при проведенні медичних оглядів працівників певних категорій, присутнім було надано роз’яснення щодо організації медичних оглядів працівників підприємств, установ, організацій.

Учасникам наради надано роздруковані «Методичні рекомендації щодо проведення медичних оглядів працівників певних категорій», які було підготовлено спеціалістами відділу з питань гігієни праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області та Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок.

В продовження наради лікарем-анестезіологом реаніматологом Обласної клінічної лікарні імені Мечнікова було ознайомлено присутніх з основними принципами надання першої допомоги потерпілим на виробництві.

Підсумовуючі результати наради,  для роботодавців та представників первинних профспілкових організацій було наголошено щодо необхідності сприяння організації гідних і безпечних умов праці, у тому числі, для молодих працівників, активної участі в роботі з формування культури безпеки та гігієни праці.