Питання охорони праці обговорили на засіданні Пленуму Дніпропетровської обласної організації профспілки робітників енергетики та електротехнічної промисловості

10 квітня 2018

Минулого тижня відбулося засідання Пленуму Дніпропетровської обласної організації профспілки робітників енергетики та електротехнічної промисловості у роботі якого прийняли участь фахівці відділу нагляду у будівництві, енергетиці, за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

На даному Пленумі були розглянуті питання стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах галузі. Була заслухана робота керівників служб охорони праці ПАТ «ДТЕК «Дніпрообленерго», ВП «Придніпровська ТЕС», «Зеленодольська ТЕС» по створенню безпечних та нешкідливих умов праці, про вжиті заходи по недопущенню виникнення нещасних випадків та аварійних ситуацій на підприємствах.

З доповіддю, про стан виробничого травматизму на підприємствах галузі у 2017 році, виступив начальник відділу Андрій Воловицький, який наголосив на необхідності безумовного дотримання вимог безпеки при експлуатації виробничого обладнання, яке знаходиться у технологічному режимі, так і того обладнання, на якому виконуються ремонтні роботи.

Під час роботи Пленуму на ряду з питаннями підвищення рівня безпеки при виконанні робіт на підприємствах галузі, були обговорені питання можливості залучення представників обласної організації профспілки до складу комісій по перевірці підприємств галузі на території області, спільно з фахівцями Головного Управління Держпраці.

Окремо зупинили увагу на організації заходів щодо відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці в Україні, який цьогоріч пройде під девізом «Захищене і здорове покоління».