Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з питань дотримання трудового законодавства з підприємцями міста Нікополь

17 серпня 2018

Фахівці Управління з питань праці з метою попередження порушень трудового законодавства провели превентивні заходи з роботодавцями та працівниками торгівельної сфери міста Нікополь.

Як і раніше спеціалісти відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Нікопольському регіоні проводять інформаційну кампанію спрямовану на попередження порушень законодавства про працю та роз’яснення підприємцям та працівникам різних сфер діяльності як попередити їх прояв та забезпечити гідне майбутнє для себе і своєї сім’ї.

Чергові відвідування були здійснені відносно суб’єктів господарювання у торгівельній сфері. Звичайно, при таких відвідуваннях, перші з ким спілкуються фахівці – це працівники, які виконуючи свої обов’язки, напевно сподіваються, що тим самим забезпечують собі гідне майбутнє – стаж на пенсію чи гарантовану виплату у разі відпустки чи лікарняного.

І це буде саме так, в тому випадку, якщо з працівником належним чином оформлені трудові відносини – на це особливу увагу працівників звертають фахівці Головного управління під час інформаційних візитів, при цьому, наголошуючи і на інших перевагах офіційного працевлаштування.

Крім того, спілкуючись з роботодавцями спеціалісти наголошують на обов’язковому дотриманні норм трудового законодавства, зокрема, порядку оформлення трудових відносин з найманими працівниками, порядку і термінами оплати праці, дотримання та забезпечення пільг і гарантій для осіб з інвалідністю.

Не рідко у підприємців виникають питання, на які фахівці охоче надають відповіді, крім того,  надають інформацію, якими способами можливо більш ефективніше забезпечити дотримання законодавства про працю.