Про охорону праці під час експлуатації та обслуговування обладнання, що працює під тиском – з працівниками хімічної галузі

26 травня 2023

Фахівці управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели нараду з представниками підприємства з виробництва виробів з пластмас щодо безпечної експлуатації та обслуговування обладнання, що працює під тиском.

Під час наради наголосили на необхідності дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском. Обговорили питання стосовно проведення своєчасних технічних оглядів та експертних обстежень обладнання, що працює під тиском, а також проведення навчання та перевірки знань у відповідальних осіб та працівників, які експлуатують та обслуговують це обладнання.

Посадовці міжрегіонального управління також розповіли про особливості проведення реєстрації технологічних транспортних засобів, що здійснюється на підставі письмової заяви власника за встановленими формами. Заява подається у паперовій формі власником особисто чи надсилається поштою до центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування. Крім того, було роз’яснено процедуру перереєстрації технологічних транспортних засобів та зняття їх з обліку, а також перераховано необхідний перелік документів для здійснення реєстраційних дій.

Наприкінці наради учасникам також повідомили, що у разі потреби можна одержати консультацію за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор» або знайти відповіді на актуальні питання на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua.