Про безпеку на робочих місцях та охорону праці під час обслуговування та ремонту рухомого складу поговорили з колективом КП «Швидкісний трамвай»

15 вересня 2022

Фахівцями відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області з метою надання консультативної допомоги щодо організації безпечного виконання робіт під час ремонту та обслуговування рухомого складу проведено інформаційно-роз’яснювальний захід у КП «Швидкісний трамвай».

КП «Швидкісний трамвай» засновано у 2000 році, основним видом діяльності – є організація  перевезенням пасажирів наземним транспорт міського сполучення.

Під час проведення заходу було акцентовано увагу на необхідності  створення на робочих місцях в кожному структурному підрозділі підприємства умов праці відповідно до вимог нормативно-правових актів, забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників на безпечні умови праці, а також інформування роботодавця з питань профілактики виробничого травматизму.

В процесі діалогу  також було наголошено на важливості неухильного дотримання вимог законодавства у сферах промислової безпеки та охорони праці при організації перевезення пасажирів та необхідності впровадження додаткових заходів, спрямованих на забезпечення захисту працівників від небезпек, які можуть виникнути під час воєнних (бойових) дій або внаслідок таких дій.

Наприкінці заходу посадовці Головного управління Держпраці в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» проінформували про переваги задекларованої праці та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення належним чином трудових відносин, роз’яснили особливості і переваги функціонування системи «Інтерактивний інспектор».

Більше інформації шукайте за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

https://pratsia.in.ua/

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dneprviddil 

Прес-служба Головного управління