Про актуальні питання виплати заробітної плати говорили в ефірі програми «ТЕМА»

12 квітня 2021

У програмі «ТЕМА» телеканалу ОТВ громадське телебачення Дніпра, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Ігор Осадчий розповів про актуальні питання виплати заробітної плати.

Перший заступник начальника ГУ також зазначив про необхідність дотримання строків виплати заробітної плати та необхідність її нарахування та виплати у повному обсязі навіть в умовах карантину. Під час програми також йшла мова про «заробітну плату в конвертах» та наслідки такої виплати як для працівників так і для роботодавців.

Окремо було наголошено, що юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення;

недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.