Під час перевірки підприємства інспекторами праці виявлено порушення законодавства про працю у відношенні до іноземця

31 грудня 2021

Відділом з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 20.10.2021 № 47357/1/1-21, проведено позаплановий захід зі здійснення державного нагляду (контролю) у формі перевірки з питань додержання вимог законодавства про працю і зайнятість населення суб’єктами господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства на підприємстві яке займається оптовою торгівлею фруктами й овочами.

Перевіркою встановлено порушення роботодавцем вимог абзацу першого постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» (далі – ПКМУ № 413) в частині ненадання Повідомлення до територіального органу ДПС про прийняття працівника на роботу.

Крім того, керівництвом підприємства нараховувалася та виплачувалася заробітна плата громадянину Туреччини у розмірі, меншому, ніж 10 мінімальних заробітних плат, чим порушено вимоги частини третьої статті 421 Закону України від 05.07.2012 № 5067-VI «Про зайнятість населення».

За результатами перевірки складено Акт та Припис про усунення порушень законодавства про працю.

Про результати перевірки направлено інформацію до Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та Центральної окружної прокуратури м. Дніпра.