Обізнана молодь – захищене покоління

04 квітня 2018

«Захищене і здорове покоління» – цьогорічний девіз Дня охорони праці в Україні став умовною назвою флешмобу організованого та проведеного для студентської молоді Кривого Рогу.

Зокрема, фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області відвідали Криворізький державний педагогічний університет та Комп’ютерну академію «Шаг», де студентам роз’яснювали, що необхідно знати та враховувати при оформленні трудових відносин.

Метою даного заходу було донести до молоді соціальні ризики і негативні наслідки нелегального працевлаштування та формувати культуру правової обізнаності майбутніх працівників.

Студентам надавалися роз’яснення про основні права працівника та переваги оформлених трудових відносин, роздавалися інформаційні листівки, а за необхідності конкретної консультативної допомоги запрошувались безпосередньо до Криворізького регіонального відділу Держпраці.

Флешмоб проведено в рамках відзначання у 2018 році Дня охорони праці в Україні.