Нарада стосовно підготовки та узгодження планів гірничих робіт в умовах дії воєнного стану

14 вересня 2022

Фахівці відділу нагляду за геолого-маркшейдерськими роботами та переробкою корисних копалин управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки провели нараду з метою інформування фахівців шахти ім. Орджонікідзе ПрАТ «Центральний ГЗК», який пакет документів необхідно готовити, враховуючи необхідність дотримання вимог законодавчих та нормативних актів з питань охорони праці та законодавства про надра, з метою підготовки корегування планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік, враховуючи зміни гірничо-геологічних умов, продовження воєнного стану в Україні. А саме, роз’яснено алгоритм підготовки необхідних матеріалів, технічної та графічної документації.

Під час заходу нагадали про необхідність посилення контролю за організацією безпечного ведення робіт підвищеної небезпеки, відповідно до вимог діючих нормативно-правових актів та нормативних актів з охорони праці, в умовах дії військового стану та про дотримання вимог безпеки при оголошенні повітряної тривоги і необхідності знаходження у сховищах або укриттях, зазначених у наказах по підприємствах. Посадовцями відділу надано відповіді на питання щодо змін у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану та обговорено питання подальшої взаємодії та інформаційної підтримки, роз’яснено особливості і переваги функціонування системи «Інтерактивний інспектор» та акцентовано увагу на можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану».

Підприємство взяло участь в проекті Держпраці “Виходь на світло!”Посадовці відділу в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» акцентували на важливості офіційного працевлаштування, особливо в умовах сьогодення, коли вкрай потрібно, щоб економіка працювала, а трудові права працівників були надійно захищені.

Більше інформації шукайте за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

https://pratsia.in.ua/

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dneprviddil 

Прес-служба Головного управління