Найпотужніше гірничодобувне підприємство Криворіжжя гостинно зустрічало учасників Конкурсу дитячого малюнка

30 березня 2017

Учасники Конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» відвідали виробничі об’єкти ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

Екскурсію для дітей на одне з найпотужніших гірничодобувних підприємств Криворіжжя ініціювали і організували в період весняних канікул дві установи системи Держпраці: Криворізьке гірничопромислове управління Головного управління Держпраці України у Дніпропетровській області та Державне підприємство «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці».

Слід зазначити, що вже другий рік поспіль автори робіт, відзначені фахівцями Держпраці, запрошуються на екскурсії до гірничодобувних підприємств де мають можливість не тільки побачити нове і цікаве, але і познайомитись з реаліями трудового життя та сформувати стійку мотивацію і позитивне ставлення до трудової діяльності.
Візит юних гостей на виробництво розпочався з проведення інструктажу по техніці безпеки та правил поведінки на об’єктах підвищеної небезпеки.

В  ході ж самої екскурсії діти відвідали оглядовий майданчик кар’єру комбінату де ознайомилися з масштабами родовища і стали свідками процесу видобутку залізної руди. Емоції і враження дітей від побаченого доповнювались змістовними доповідями фахівців комбінату стосовно послідовності ведення робіт по видобутку руди. При цьому обов’язкової необхідності дотримання трудової дисципліни та правил охорони праці.

Свою допитливість, підростаюче покоління, задовольнило відвідавши музей трудової слави ПАТ «Південний ГЗК» з 60-річною історією розвитку підприємства.

Даний захід організовано з метою формування у школярів реального уявлення про працю своїх батьків та формування превентивної культури охорони праці. Проведено його в рамках місячника охорони праці з нагоди відзначання у 2017 році Дня охорони праці в Україні.

Батьківський колектив висловив вдячність за надану дітям можливість практичного ознайомлення з виробничим процесом та інформаційну насиченість заходу його організаторам, зокрема, керівництву Криворізького гірничопромислового управління, експертно-технічного центру та керівництву ПАТ «Південний ГЗК».