На шахті «Західно-Донбаська» ВСП «ШАХТОУПРАВЛІННЯ ТЕРНІВСЬКЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» з працівниками проведено превентивні заходи

25 травня 2021

Головним державним інспектором відділу гірничотехнічного нагляду у вугільній промисловості у м. Павлоград управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Романом Свидою проведено позапланову перевірку щодо відповідності вимогам нормативно-правовим актам з охорони праці 867 розрізної печі змонтованого на дільниці МДР на шахті «Західно-Донбаська» ВСП «ШАХТОУПРАВЛІННЯ ТЕРНІВСЬКЕ».

Для довідки – 867 розрізна печі проводиться по пласту С8Н і буде служити для монтажу обладнання 867 лави. Розмір розрізної печі в проходці висота – 1,5 м, ширина – 6,1м. Проходиться нарізним комплексом КН-78 з навантаженням гірської маси на СП-251 з подальшим перевантаженням у вагонетки ВДК-2,5.

Під час перевірки робота фахівця ГУ Держпраці була спрямована, передусім, на виявлення порушень, що могли створити явну загрозу життю та здоров’ю працівників. А це порушення провітрювання, пилегазового режиму та порушення електровибухобезпеки обладнання.

За результатами проведеної перевірки керівництву шахти вручені відповідний акт та обов’язковий до виконання припис. При врученні припису директору шахти було запропоновано усунути виявлені порушення.

Одночасно було проведено превентивний захід з працівниками шахти на тему дотримання вимог безпеки при експлуатації конвеєрного транспорту. Разом з тим, проведена роз’яснювальна робота з питань профілактики і пом’якшення наслідків поширення COVID-19 на робочому місці.