На підприємстві «ТІМ-МЕТИЗ» проведено тренінг з моделюванням небезпечної ситуації

05 травня 2023

У 2022 році на підприємстві машинобудівної галузі ТОВ «ТІМ-МЕТИЗ» стався нещасний випадок під час експлуатації волочильного стану, в результаті якого волочильник отримав травму ока.

Комісія з розслідування визнала основною причиною нещасного випадку організаційну: не використання засобів індивідуального захисту за їх наявності.

З метою недопущення подібних нещасних випадків посадовими особами відділу з питань безпеки праці південного регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці разом з працівниками ТОВ «ТІМ-МЕТИЗ» безпосередньо на робочому місті волочильника проведено тренінг з моделюванням події, за якої стався нещасний випадок.

На початку заходу посадові особи територіального органу Держпраці нагадали працівникам підприємства про основні вимоги безпеки під час експлуатації волочильного стану. Загострили увагу присутніх на недопущенні до виконання робіт працівників, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, а також відповідні інструктажі. Наголосили, що особи, відповідальні за безпечне виконання робіт мають право відстороняти від роботи працівників, які допустили порушення нормативно-правових актів з питань охорони праці та інструкцій.

Під час практичної частини заходу працівники підприємства під наглядом посадових осіб ТОВ «ТІМ-МЕТИЗ» відпрацювали алгоритм дій по ліквідації аварійної ситуації, яка передувала настанню нещасного випадку.

Більше інформації як працювати безпечно можна знайти на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/