На Криворіжжі проаналізували готовність об’єктів теплопостачання до роботи в опалювальному сезоні

28 вересня 2018

В рамках підготовки об’єктів теплопостачання до роботи в опалювальному сезоні 2018 – 2019 років фахівці Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області ініціювали зустріч з технічними керівниками і керівниками служб охорони праці підприємств КПТМ «Криворіжтепломережа» та ПАТ «Криворізька теплоцентраль».

Основний акцент заходу був поставлений на дотриманні підприємствами вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання робіт по монтажу, демонтажу, ремонту, технічному огляді, реконструкції та технічному обслуговуванні котлів і трубопроводів.

Під головуванням начальника Криворізького гірничопромислового управління Олександра Волохова представники теплопостачальних підприємств доповіли про стан виконання передбачених підготовчим періодом заходів та готовності до безпечної експлуатації в опалювальному сезоні зокрема котлів.

Проаналізовано дотримання графіків капітальних та поточних ремонтів парових та водогрійних котлів, виконання ремонтів допоміжного обладнання котелень, теплової ізоляції та обмурівок котлів, газоповітропроводів, теплообмінних апаратів, пароводяних підігрівачів, підігрівачів мережної води тощо. Проінформовано про стан проведення підприємствами експертного обстеження котлів після закінчення їх граничного терміну експлуатації та відповідно своєчасність усунення порушень, які були виявленні при обстеженні. Розглянули готовність підприємств до позапланового/екстреного забезпеченням теплом закладів освіти та лікарень.

На завершені зустрічі фахівці Держпраці вкотре наголосили на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці при експлуатації обладнання теплопостачання.