Як забезпечити безаварійну роботу підприємств в опалювальний сезон

16 січня 2023

    Фахівці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області у зв’язку з опалювальним сезоном провели нараду та надали консультації з технічних питань працівникам суб’єкту господарювання, який здійснює надання послуг по забезпеченню теплопостачання населення.

         Під час зустрічі посадовці наголосили на забезпеченні теплопостачання населення відповідно до встановлених вимог організації безпечної експлуатації відповідного обладнання з дотриманням безпеки всіх технологічних процесів. Також розглянули алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску вентиляторів, димососів, повітронагрівачів, повітродувок у випадках аварійного відключення джерела енергії.Особливу увагу звернули на укомплектованість відповідними засобами аварійних бригад, а також їх готовність до ліквідації можливих аварійних ситуацій на об’єктах теплопостачання.

         З метою безаварійної роботи підприємства під час опалювального сезону та забезпечення безпеки працівників у разі відключення електропостачання керівникам суб’єкта господарювання фахівці надали роз’яснення стосовно рекомендацій Держпраці щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях в умовах воєнних (бойових) дій.

Наприкінці зустрічі фахівці проконсультували стосовно можливості отримання необхідної та актуальної інформації на сайті Державної служби України з питань праці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dspdnipro

Прес-служба Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці