До уваги керівників підприємств! Попередження нещасних випадків пов’язаних з експлуатацією залізничного транспорту

25 січня 2018

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області звертає увагу керівників підприємств на зростання рівня виробничого травматизму пов’язаного з експлуатацією залізничного транспорту.

Так, протягом минулого 2017 року на підприємствах піднаглядних Головному управлінню зафіксовано 13 нещасних випадків де постраждало 16 осіб, з яких троє зі смертельним наслідком. Вже в січні поточного року стався нещасний випадок де працівник отримав травми не сумісні з життям.

Здебільшого нещасні випадки пов’язані з експлуатацією залізничного транспорту допускались в гірничорудній і нерудній, металургійній та вугільній  промисловостях.

 

Аналіз результатів розслідувань зазначених нещасних випадків свідчить, що стались вони внаслідок: наїзду на працівників в ході виконання потягами маневрових робіт; раптових, самовільних рухів вагонів; виконання ремонтних або розвантажувально-навантажувальних робіт; з порушенням вимог безпеки ураження електричним струмом.

З метою запобігання виникненню ризиків та небезпечних ситуацій керівникам підприємств необхідно посилити контроль за безпечним виконанням даних робіт, провести позачергові навчання та перевірку знань для посадових осіб підприємств, провести позапланові інструктажі з питань охорони праці, підготувати та розповсюдити по структурним підрозділам інформаційні бюлетені, тощо.

Зважаючи на дану статистику, фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області наголошують на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці при організації та безпечному веденні робіт пов’язаних з експлуатацією залізничного транспорту – це забезпечить збереження життя і здоров`я працівників.