Дніпропетровщина: з працівниками промислових підприємств, посадовці Управління Держпраці провели семінар, щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки.

09 серпня 2022

У відповідності до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадовими особами Головного управління було проведено роботу з перевірки знань з питань охорони праці у працівників, які пройшли навчання по програмам «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання (НПАОП 0.00-1.80.18), «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів (НПАОП 0.00-1.02-08), «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском (НПАОП 0.00-1.81-18), «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75.15), у спеціалізованому навчальному центрі приватне підприємство «КРІОЛ». Посадові особи приймальної комісії перевірили рівень підготовки фахівців промислових підприємств із зазначених питань та надали рекомендації, щодо практичного застосування отриманих знань.

Фахівцями Управління Держпраці, роз’яснено, працівникам промислових підприємств, вимоги щодо необхідності своєчасного проведення навчання та інструктажів з охорони праці робітників та посадових осіб суб’єктів господарювання, відповідальних за організацію та безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки, забезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту.

В ході зустрічі значну увагу було приділено змінам у законодавстві з питань охорони праці, що пов’язані із введенням воєнного стану на території України.

Посадові особи Держпраці наголосили, що відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства і безпеки праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці  https://pratsia.in.ua/ та в Telegram чат-боту https://t.me/ask_sls_bot