Держпраці та профспілки: партнери із спільними цілями

31 січня 2023

Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у спільній нараді керівництва Федерації профспілок України з посадовцями Держпраці у форматі круглого столу на тему: «Взаємодія Державної служби України з питань праці з Федерацією профспілок України за дотриманням трудових прав людини в умовах воєнного стану в Україні: поточна ситуація, виклики та загрози, шляхи вирішення».

Під час зустрічі обговорено ситуацію з реалізацією Держпраці функцій державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю в умовах воєнного стану, а також шляхи та організаційні форми подальшого розвитку взаємодії Держпраці та ФПУ на центральному й територіальному рівнях.

Також в ході спілкування розглянуто ситуації, які виникають у трудових відносинах під час війни та намічено практичні кроки в об’єднанні зусиль інспекторів праці і представників профспілок з метою досягнення балансу інтересів працівників та роботодавців в надскладних умовах війни.

За результатами наради прийнято спільне рішення щодо поновлення угод про співпрацю на регіональному рівні між створеними міжрегіональними управліннями Держпраці і ФПУ у сфері запобігання порушенням законодавства про працю та про безпеку праці.