Знання НПАОП – запорука безпечної експлуатації систем газопостачання підприємства

26 травня 2022

Фахівцями Головного управління у відповідності до вимог «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» дистанційно проведено перевірку знань з питань безпечної експлуатації систем газопостачання у працівників АТ «Мотронівський гірничо-збагачувальний комбінат», які пройшли навчання у спеціалізованих навчальних центрах.

З працівниками підприємства була проведена інформаційно-роз’яснювальна  робота з питань необхідності застосування безпечних методів виконання робіт під час будівництва, реконструкції, експлуатації, технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання підприємства. Також було наголошено, що працівники під час виконання робіт підвищеної небезпеки (газонебезпечні роботи) повинні діяти в межах встановлених правил та норм, а також заходів безпеки, які вказані у нарядах – допусках на виконання даних робіт.

До того ж зі слухачами курсу були розглянуті питання щодо забезпечення виконання заходів, які передбачені Планом локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та їх ефективного використання у разі виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі під час ведення бойових дій, а також залучення аварійно-диспетчерських бригад газорозподільного підприємства до локалізації та ліквідації можливих аварійних ситуацій на об’єктах систем газопостачання підприємства.

Користуючись нагодою, до відома слухачів доведено Методичні рекомендації щодо дій у зонах ядерного ураження, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 06 квітня 2022 року № 585, та Заходи безпеки від ураження фосфорними боєприпасами.

Також учасників заходу поінформовано про створення Держпраці Telegram чат-боту (https://t.me/ask_sls_botта) інформаційного порталу про трудові відносини в умовах воєнного стану (https://pratsia.in.ua), де можна оперативно отримати відповіді на питання щодо організації трудових відносин, безпеки праці, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.