Завершено розслідування групового нещасного випадку що стався під час ДТП на ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля»

28 лютого 2018

Комісія, утворена Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області, завершила спеціальне розслідування групового нещасного випадку, що стався під час ДТП при перевезенні працівників автобусом підприємства, по маршруту шахта «Дніпровська» – місто Першотравенськ.

Розслідуванням з`ясовано, що 15 січня 2018 року водій ФОП «Костенко О.І.» отримав шляховий лист на перевезення працівників шахти ВСП «Шахтоуправління «Дніпровське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» за маршрутом шахта «Дніпровська» – місто Першотравенськ. Під час руху, на слизькій ділянці автодороги, автобус занесло та водій не впорався з керуванням, в наслідок чого допустив зіткнення з напівпричепом МАЗ. У результаті ДТП робітник ТОВ «Кью.Еф.Ем Сервіс» та чотири працівники ВСП «Шахтоуправління «Дніпровське», які знаходились в автобусі в якості пасажирів, отримали легкі тілесні ушкодження.

Випадок визнано пов`язаним із виробництвом, на потерпілих складено акт за формою Н-1 і цей випадок взято на облік підприємством. Відділом поліції ГУНП України в Дніпропетровській області за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 КК України.

Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області запропоновано ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку.

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області продовжують нагадувати керівникам та працівникам усіх підприємств регіону про необхідність дотримання правил охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров`я в процесі виробничої діяльності.