Захист трудових прав працівників

30 липня 2021

Управлінням з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області систематично проводиться робота, яка спрямована на захист трудових прав працівників та недопущення використання незадекларованої праці. Зазначена робота проводиться виключно з урахуванням вимог законодавства спрямованого на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Так, у червні 2021 року до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області розглянуто 304 звернення громадян щодо порушення трудових прав. За наслідками їх розгляду фахівцями управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області було проведено 151 відвідування з метою інформування роботодавця та його працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин, моніторингу стану його додержання та 54 заходи контролю. Найбільша кількість перевірок проводились з питань повноти нарахування та своєчасності виплати заробітної плати працівникам та остаточного розрахунку при звільненні, законності звільнення, а також з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Крім цього, проведено 6 планових заходів на виконання Плану заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на 2021 рік, з них 5 планових заходів з питань додержання законодавства про працю та 1 плановий захід з питань додержання законодавства про зайнятість населення та працевлаштування осіб з інвалідністю.