Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

29 березня 2017

На підсумковому етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» було представлено 75 робіт дітей від 6 до 18 років з різних областей України. Роботи розподілені за трьома віковими групами – молодша, середня та старша.

Серед членів журі, які мали визначити переможців у кожній віковій групі: Софія Литвин – національний координатор проектів Міжнародної організації праці, Олена Авраменко – директор Державної художньої середньої школи імені Т.Шевченка, а також фахівці з питань охорони праці, мистецтвознавці та представники редакції журналу «Охорона праці». У підведенні підсумків конкурсу взяв участь заступник Голови Держпраці Ігор Шумелюк.

 

«Визначати переможців нелегко, адже роботи виконують діти, більшість з яких не має художньої освіти, а тому критерії звужуються. Менше зосереджуюсь на техніці виконання, більше на оригінальності задуму, стилі подання», – розповідає Олена Авраменко, директор Державної художньої середньої школи імені Т. Шевченка.

У цьогорічному конкурсі взяло участь більше 12 тисяч дітей, які представили своє бачення дотримання правил безпеки на роботі і в повсякденному житті. На малюнках –  представники різних професій, батьки, тварини, предмети побуту, в яких втілена тема безпеки та охорони праці.

«Коли дитина бере участь у такому конкурсі, в ній вже свідомо чи підсвідомо формується розуміння важливості дотримання правил охорони праці, що в майбутньому обов’язково впливатиме на спосіб життя, поведінку на роботі. Конкурс народжує маленьких агентів з охорони праці», – зазначає Дмитро Матвійчук, організатор конкурсу.

Переможці конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2017»

Перша вікова група 6 – 10 років:

1 місце – Мошинець Ірина, м.  Ізюм, Харківська обл.

2 місце – Куляєва Дарія, смт Голованівськ, Кіровоградська обл.

3 місце – Чорномор Назар, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.

Друга вікова група 11 – 14 років:

1 місце – Соломка Сандра, м. Ужгород.

2 місце – Стасюк Ангеліна, м. Рівне.

3 місце – Струк Роланд, м. Тернопіль.

Третя вікова група 15 – 18 років:

1 місце – Нєсвєт Ольга, с. Братське, Миколаївська обл.

2 місце – Бессонов Владислав, м. Маріуполь.

3 місце – Бичковська Анастасія, м. Запоріжжя.