Вимоги безпеки для кондитерського виробництва
07 квітня 2025В ході технічної консультації на робочих місцях одного з кондитерських підприємств Запоріжжя посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали вимоги безпеки під час просіювання й подрібнення сировини та напівфабрикатів кондитерського виробництва. Інспектори звернули увагу на те, що:
– устаткування силосно-просiювального вiддiлення, крiм загального пускового пристрою, повинно мати індивідуальне керування;
– застосування віброрешіт для просіювання борошна та цукрової пудри не допускається;
– зовнішню поверхню просіювачів та інших машин, що застосовуються для пiдготовки борошна, слiд щоденно очищувати вiд борошняного пилу, внутрiшню – не рiдше разу на тиждень;
– шнеки, ковшoвi елеватори слід не рiдше разу на 10 днiв розбирати i очищувати з перевiркою їх справності;
– місця виділення пилу мають обладнуватися місцевими відсмоктувачами з подальшим очищенням запиленого повітря перед викидом до атмосфери; періодичність прибирання пилу в приміщенні встановлюється конкретно для кожної ділянки, але не рідше одного разу за зміну;
– дробильно-розмельне відділення має розміщуватися в звукоізольованому приміщенні;
– дробарки для переробки сухих відходів повинні мати патрубки для приєднання до аспіраційних установок;
– дробарки в разі виникнення вібрації понад припустимі норми слід зупинити до усунення несправності.
Більше інформації про те, як працювати безпечно, можна знайти тут: https://pratsia.in.ua/safe_work.php
