Відбулася нарада з питань детінізації ринку праці за участі фахівців Управління з питань праці та роботодавців

03 жовтня 2018

Минулого тижня, на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018р. №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» відбувся круглий стіл за участі фахівців Управління з питань праці.

Ініціатором даного зібрання були представники Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за участі представника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

На заході були присутні представники роботодавців галузі сільського господарства, торгівлі та інших сфер господарювання. В обговоренні нагальних питань брали участь 36 керівників  підприємств.

Мета зустрічі – попередження порушень законодавства про працю.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Дніпропетровському регіоні Сергій Бланк наголосив на важливості легалізації зайнятості та детінізації заробітної плати, оскільки це є запорукою добробуту кожного працівника.

Натомість, головний спеціаліст відділу наповнення бюджету №1 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в  Дніпропетровській області Наталія Рубан зазначила, що легальна праця та відповідні відрахування до Пенсійного фонду є гарантією гідної пенсії кожного працівника в майбутньому.