У Кривому Розі виявлено 13 неоформлених працівників, з яких 1 неповнолітній

23 липня 2021

Під час інспекційного відвідування розважального комплексу у місті Кривому Розі інспекторами праці було зафіксовано 13 працівників допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин. Інспекційне відвідування проводилось за рішенням керівника органу контролю про проведення інспекційного відвідування за результатами аналізу інформації, отриманої в ході проведеного інформаційного відвідування. Таким чином, фізична особа-підприємець не взяв до уваги поради інспектора праці та допустив порушення вимог законодавства про працю.

Працівники були зайняті виконанням робіт на кухні, аніматори, один – виконував обов’язки адміністратора закладу. Один з них був неповнолітнім.

За результатами проведеного інспекційного відвідування суб’єкту господарювання внесено припис про усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області нагадує, що допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність роботодавця.